Lapselle / Nuorelle

Ressu-toiminnassa saat mahdollisuuden tutustua uuteen ihmiseen ja viettää yhdessä kiireetöntä aikaa. Tukihenkilön ja koiran kanssa voitte tehdä sinua kiinnostavia juttuja. Saat myös oppia miten koiran kanssa kannattaa toimia ja ehkä opettaa koiralle uusia asioita. Toiminta on teille kaikille vapaaehtoista.

Oma tukihenkilö

Tukihenkilö on sellainen aikuinen, jota voit tavata pari kertaa kuukaudessa mukavan yhteisen tekemisen merkeissä. Hänellä on mukana oma koiransa, jonka kanssa voitte ulkoilla yhdessä. Koira voi olla minkä rotuinen tahansa.

Tukihenkilön kanssa on mahdollista opettaa koiralle asioita tai vaikka hoitaa koiraa harjaamalla sen turkkia. Voitte käydä uimassa, rakentaa majaa, tehdä koiralle hajujälkiä, käydä pulkkamäessä, harrastaa joitain koiralajeja. Tai sitten voitte käydä vain kävelyllä ja jutustella siinä samalla, tai olla jutustelematta. Tapaamisilla voitte tehdä sellaisia asioita kuin yhdessä haluatte.

Tukihenkilö ja koira tulevat tapaamaan sinua vapaaehtoisesti – heille ei siis makseta palkkaa. Tapaamiset ovat vapaaehtoisia myös sinulle. Tapaamisilla tukihenkilö on koiransa kanssa vain sinua varten!

Miten mukaan?

Toiminta on tarkoitettu 7-17 –vuotiaille lapsille ja nuorille. Tukihenkilöä haetaan oman sosiaalityöntekijän kautta.
Tukisuhteen on tarkoitus olla pitkäaikainen tuki, jota jatketaan niin kauan kuin tuelle on tarvetta.

Ota yhteyttä

Lasten / nuorten kokemuksia Ressu-toiminnasta

Tukihenkilön kanssa on niin kivaa ja on hyvä huumorintaju!

Koira on hyvä ystävä.